Hjemmelagde elgkarbonader med grønsaker og potetmos

Dagens middag!

Ordentlig norsk husmannskost må være noe av favoritten min! Var så heldig å få litt kjøttdeig av min kjære mor og stefar, så i dag ble det elgkarbonader med poteter, ovnsbakte grønsaker og saus som sto på menyen. (For å være ærlig, så vet jeg ikke om det var elg eller hjort, haha).

For meg og Joakim er dette middag i to dager om man ikke inviterer inn til besøk.

Slik gikk jeg fram:

450g kjøttdeig
2 ts salt
1 ts pepper
2 ts malt muskattnøtt
1 ts potetmel
2 ts hvetemel
1 egg
2 dl kremfløte

Bland dette godt sammen med en mixer.
Det holder til ca 8 karbonader/kjøttkaker, spørs på størrelsen man ønsker.
Stek på lav varme sammen med 1 stk rødløk.







Paprika
Brokoli
Noen fedd hvitløk
Gulrøtter

Kutt i fine strimler, og putt oppi en form sammen med olje og smør.
La stå på nest nederste hylle i stekeovnen i 20 minutter.





Potetmosoppskrift

5 store poteter
3 spiseskjeer smør
1 dl kremfløte

Kutt potetene i små biter, da går det fortere å koke de opp. Når de er møre, tar alt vannet ut og knuser de. Ta i smør og litt og litt av fløten (kan eventuelt ta i mer fløte/melk). Smak til med krydderet gastromat.

Saus med brunost

2 ss smør
1 kyllingbuljongterning
1 ss hvetemel
melk
3 ss soyasaus
2-3 skiver brunost

Kok opp smør sammen med buljongterningen, tilsett så hvetemelet. Rør hele tiden (det skal koke hele tiden).
Hell i litt og litt melk helt til sausen er tykk/tynn nok.
Smak til med soyasaus, brunost, salt og pepper.


7 kommentarer

Iselin Renée

27.01.2015 kl.21:34

Det så godt ut :)

Anita Søvold

27.01.2015 kl.21:44

Jummy, nå ble jeg middagssyk :) hihi

SUNNIVA

27.01.2015 kl.21:47

Åå, så godt! :)

Karoline P

27.01.2015 kl.21:53

Nammi! <3

Gaski

27.01.2015 kl.21:54

Iselin Renée: Takk :)

Gaski

27.01.2015 kl.21:55

Anita Søvold: Hehe, så bra :)

Gaski

27.01.2015 kl.21:55

sunniva: Takk :)

Skriv en ny kommentar

hits